Sport

Kwaliteit boven kwantiteit

MSA wil iedereen aan het sporten krijgen op een gezonde manier. Leeftijd, afkomst, de staat van je conditie of de ervaring die je hebt wanneer je binnenkomt, zijn van ondergeschikt belang. Een ingesteldheid die past bij de militaire code zoals die hierboven omschreven, is veel belangrijker. Op alle mogelijke vlakken profileert MSA zich op kwaliteit, niet kwantiteit. Het team vraagt hetzelfde van haar soldiers.

Op sportief vlak zijn we daarom onverbiddelijk en wel degelijk Spartaans streng op één punt: techniek. Het kan ons niet schelen hoeveel kilo je kan heffen, zolang je uitvoering maar juist is én je progressie maakt ten opzichte van jezelf. Precies daarin schuilt de meerwaarde van deelname aan MSA. Iedereen kan oefeningen uitvoeren in een fitness zonder begeleiding. De garantie dat je die oefeningen juist uitvoert en dus gezond zijn, heb je niet. En hoe lang duurt het voor je té ver gaat en blessures oploopt?

Bij MSA staat elke oefening in het teken van een fitter en gezonder lichaam. Daar trekken we de grens. De trainingen moeten je sterker en mobieler maken, niet gespierder of slanker (al is dat natuurlijk wel vaak het gevolg). Vaak betekent dat in de praktijk dat je weg langer is, dat je trager opbouwt dan elders maar ook dat je het langer zal volhouden. Elke oefening is uitgebalanceerd en elke training samengesteld om actief blessures te vermijden.