Academy

Leercurve

De ‘A’ uit het drieletterwoord MSA staat voor Academy. We zijn niet zomaar een fitness, we willen onze soldiers ook echt leren wat gezond sporten betekent. In de trainingen wordt – na een stevige opwarming – constant gebalanceerd tussen lenigheid, snelheid, coördinatie, weerstand, kracht en uithouding. Die zes basisprincipes van goed sporten krijgen allen evenveel gewicht. We leren opwarmingstechnieken, bewegingspatronen en mobiliteitsoefeningen aan. Veel van de opwarmings-, core-versterkende of stretchoefeningen kunnen perfect thuis uitgevoerd worden omdat we enkel met het eigen lichaamsgewicht spelen.

Soms zal je denken dat we een cross-fitclub zijn en andere oefeningen zullen erg veel aan yoga doen denken. Dat is helemaal niet raar. We halen inspiratie uit verschillende disciplines om zo een training samen te stellen waar je lichaam sterker, soepeler en beter van wordt.

We pakken het hele lichaam gradueel aan, in steeds terugkerende cyclussen. De eerste cyclus duurt zes weken. Gedurende vijf weken gaan we dieper in op bepaalde houdingen en bewegingen en spreken daarbij telkens andere spiergroepen aan. De zesde en laatste week is een herhalingsweek.

Na verloop van tijd merken onze soldiers dat ze geherprogrammeerd zijn: de technieken en lichaamshoudingen die ze tijdens de lessen aangeleerd gekregen hebben, beginnen ze automatisch ook in het dagelijkse leven toe te passen. Een pak melk, een bak bier of je kind opheffen? Je hersenen sturen je lichaam om dat op zo’n manier te doen dat je rug niet belast wordt. Een gewicht trekken? Je houdt je schouders als vanzelf stabiel. Fietsen, lopen of zelfs maar aan je bureau zitten? De core blijft stabiel en de juiste spiergroepen worden aangesproken.